10.12.2017

Forrige helg fikk vi to nye Norgesmestere! GRATULERER SÅ MYE til Marianne Elise Mehti & Vega, Norgesmester i Freestyle og til Jessica Karlgren & Maia, Norgesmester i Heelwork to Music.
Gratulerer også til alle andre med flotte prestasjoner denne dagen. Resultatliste fra alle klasser er lagt i terminlisten

TAKK til alle gode hjelpere med stevneleder Hanne Backe-Mathiesen Henriksen i spissen. TAKK til alle dommere, og særlig til danske Emmy Marie Simonsen som kom langveisfra. Og takk til velvillige sponsorer; Vigor & Sage og I Love Dogs 

14.11.2017

Forsinkede gratulasjoner til Marianne O. Njøten & Nyx (FS), Marianne Mehti & Vega (FS), Jessica Karlgren & Maia (HTM), Tina K. Hosen & Bianca & Cindy (HTM) for fantastisk innsats ved Nordisk Mesterskap i Danmark 30. sept/1. okt. Marianne & Nyx kvalifiserte til finaleplass og endte på en flott 7. plass! Vi er stolte av dere alle sammen. :)

19.09.2017

Gratulerer til Hanne Bache-Mathiesen Henriksen, Marianne Ono Njøten, Vigdis Bæver Larsen og Sidsel Andresen for gjennomført og bestått dommerutdannelse i Kreativ lydighet. TAKK for at dere vil bruke tid og krefter som dommere i sporten vår! :)  Ny oppdatert dommerliste.

05.09.2017

TUSEN TAKK til Kongsberg Hundeklubb som arrangerte et veldig flott stevne på søndag 3/9. Som vanlig var det masse flott å se. Ekstra stas med storfint finsk besøk! Og gøy med to deltagere i 6+ :)  GRATULERER til alle med flotte prestasjoner. Resultater er lagt i terminlisten.

26.07.2017

Landslaget som skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i Danmark 30. sept-1. okt er tatt ut. Vi gratulerer og ønsker lykke til! 

04.07.2017

Sommerens store begivenhet med dobbeltstevne og sommercamp er overstått. Det ble en fantastisk helg i den kreative lydighetens tegn! To PRIMA instruktører, Anita Axelsson og Lizette Olausson, gav oss ny kunnskap og massevis av inspirasjon. Alt fra mental trening til finsliping av små detaljer var på agendaen. Fredag og søndag var det stevne. Resultatlister fra begge dager er lagt i terminlisten. Gratulerer til ALLE som var i ringen!
Og spesielt stor gratulasjon til Marianne Ono Njøten & Nyx som tok sitt første cert i FS. :)
TUSEN TAKK til flinke arrangører, med Mona Mundal og Eva Byrkjeland i spissen. Dere er gull! Og takk til Vigor & Sage som sponset med flotte premier.

22.05.2017

Årets første utestevne har gått av stabelen i helgen. TUSEN TAKK til Fredrikstad og Omegn Brukshundklubb som arrangerte to fabelaktige stevnedager. For en dyktig og positiv gjeng! Takk også til våre trofaste dommere! Det var mye god energi rundt ringen, og alle heier hverandre fram. Beste miljøet! :) Gratulerer til ALLE med flotte prestasjoner. Dessverre var det ingen klasse 3 startende denne helgen, men det er heldigvis mange nye som er i ferd med å klatre oppover i klassene. Resultatlister fra begge dager kan finnes i terminlisten

03.04.2017

Nytt stevne avholdt i Drammen Hundpark 2. april. TUSEN TAKK til alle fantastiske hjelpere med stevneleder Annette Borge Olsen i spissen. Tusen takk til våre kjære dommere! Og takk til Royal Canin og Canelana som sponset oss med premier. Gratulerer til alle startende med flotte prestasjoner! Denne gangen en spesielt stor gratulasjon til Tina Hosen & Bianca som tok sitt tredje cert og dermed er ny norsk HTM Champion. Fullstendig resultatliste er lagt i terminlisten.  

27.03.2017

Årets første stevne ble avholdt 25/3 i Drammen Hundepark, og sesongen 2017 er dermed i gang. TUSEN TAKK til Norsk Belgisk Fårehundklubb, avd Oslo/Akershus for et strålende arrangement. Og det med rekordhøy deltagelse med hele 28 ekvipasjer! :) Gratulerer til alle som var i ringen! Og spesielt stor gratulasjon til Annette Eggen & Milly som tok sitt tredje cert og dermed er norsk freestyle Champion!  Fullstendig resultatliste er lagt inn i terminlisten

27.03.2017

Årsmøtet ble avholdt 5. mars. Velkommen til nye og gjenvalgte medlemmer i styret og kompetansegruppen. Takk for at dere vil ha verv i NFF! Og tusen takk for alt godt arbeid til de som har takket for seg og gått ut av verv. Dere har gjort en uvurderlig innsats! 

Etter Årsmøtet ble det delt ut priser til Årets Hunder 2016 
Årets Hund Freestyle: Jacqueline & Hanne Bache-Mathiesen Henriksen
Årets Hund Heelwork to Music: Juba & Eva Byrkjeland
Årets Hund FS klasse 2: Milly & Annette Eggen
Årets Hund HTM klasse 2: Cindy & Tina Hosen
Årets Hund FS klasse 1: Ellen & Ellen-Elisabet Lund
Årets Hund HTM klasse 1: Hip-Hip & Jessica Karlgren 

GRATULERER! 

08.02.2017

Vi ønsker all mulig hell og lykke til Hanne Bache-Mathiesen Henriksen & Jacqueline som deltar på CRUFTS denne helgen. Den internasjonale konkurransen går av stabelen lørdag kl 13.50 (norsk tid) og kan følges direkte via Crufts - YouTube kanal  Startrekkefølgen finner du HER

08.12.2016

Store gratulasjoner til Cecilie Torp & Iwo (HTM), Hanne Bache Mathiesen Henriksen & Jacqueline (FS), Connie Lobsgaard & Dina (FS), Annette Eggen & Milly (FS), Marianne Ono Njøten & Qatla (FS) for vel gjennomført deltagelse i Nordisk Mesterskap i Stockholm. Vi fikk ingen til finalen, men alle gjorde uansett en fantastisk flott innsats. Vi er stolte av dere! :)

20.11.2016

Da er Norgesmesterskpapet og kl 1 og 2 på Dogs4All, Lillestrøm vel overstått. Og for en bra dag det ble! 
Våre to nye dyktige Norgesmestre er Hanne Bache-Mathiesen Henriksen & Jacquline i Freestyle (for 2. året på rad!) og Tina K. Hosen & Bianca i Heelwork to Music (og det i deres debut i klasse 3!) GRATULERER SÅ INDERLIG MYE BEGGE TO!  
Det ble også delt ut hele fire cert denne dagen (to i hver gren). Gratulerer! Og gratulerer til alle andre ekvipasjer som stilte til start. Det var SÅ mye bra å se i alle klasser!  Fullstendig resultatliste fra dagen er lagt inn i terminlisten

TUSEN TAKK til NKK og alle fantastiske medhjelpere i NFF, med stevneleder Mari Gøbel i spissen. Dere fortjener all mulig heder og ære for et godt gjennomført arrangement. Og TUSEN TAKK til våre tre supre dommere! I år var vi så heldige å få med oss Anita Axelsson (Sverige) som hoveddommer. 

Nå er det opplading til Nordisk Mesterskap 3. og 4. desember i Stockholm. :) Se hvem som stiller for Norge HER.

11.10.2016

Tusen takk til Norsk Schipperke Klubb, og deres fantastiske medhjelpere, for et flott arrangert stevne i Telemarkshallen lørdag 8. okt. Flott å være innendørs og med gode forhold rundt ringen. Gratulerer til alle som var med!  Fullstendig resultatliste er lagt i terminlisten.

Listen for Årets Hund er også oppdatert. Nå er det kun ett stevne igjen som kan endre på rekkefølgen. ;)

26.09.2016

Tusen takk til Indre Østfold Hundeklubb, og alle gode medhjelpere, som arrangerte et flott stevne i Askim på søndag. Som vanlig var det en herlig stemning rundt ringen, og masse fint å se! Fullstendig resultatliste er lagt i terminlisten.  

Listene for Årets Hund er oppdatert. Det er tett i toppen i noen klasser og nå er det kun to stevner igjen dette året. ;)

STORE gratulasjoner til Cecilie Torp & Iwo (HTM), Connie Lobsgaard & Dina (FS) og Marianne O. Njøten & Qatla (HTM og FS) som alle gjorde en flott innsats i OEC i Østrike. Det havnet på henholdsvis 24. plass, 43. plass og 48. i HTM/53. i FS. 

17.09.2016

Open European Championship (OEC) i Østrike er rett rundt hjørnet, nærmere bestemt 23.-25. september. De som skal representere Norge er Cecilie Torp & Iwo (HTM), Connie Lobsgaard & Dina (FS) og Marianne O. Njøten & Qatla (HTM og FS). Vi ønsker de god reise og masse LYKKE TIL! Se mer under Landslag

30.08.2016

Tusen takk til Kongsberg Hundeklubb som arrangerte et flott stevne på søndag. Det var bra deltagelse og masse fint å se! Dessverre gjorde regnet det vanskelig for noen, men værgudene er det ingen som rår over. Gratulerer til alle som var i ringen. Og ekstra stor gratulasjon til Aina Rønningen & Jippi som hentet hjem sitt 3 dje cert og er dermed ny norsk Champion i FS! :)  Fullstendig resultatliste er lagt i terminlisten.

20.06.2016 

Den tradisjonsrike Kanaldansen ble avholdt søndag 19. juni,  i idylliske Sluseparken i Lunde (Telemark). Vakrere omgivelser, finere vær og bedre stemning kunne vi ikke bedt om. Og for noen flotte ekvipasjer vi har. Vi fikk kjenne på mange følelser og smil, latter og tårer avløste hverandre. Gratulerer til ALLE med flotte prestasjoner! :)  Resultater er lagt inn i terminlisten.

TUSEN TAKK til alle som bidro til at det ble en så bra og hyggelig dag!

30.05.2016

Tusen takk til Norsk Shih Tzu Klubb som arrangerte stevne i Brumunddal søndag 28/5. Gratulerer til alle ekvipasjer som var i ringen. Fullstendig resultatliste er lagt i terminlisten

22.05.2016

Tusen takk til Fredrikstad og Omegn Brukshunklubb som arrangerte et flott stevne i går. Vi fikk ekstra publikum da Plankevalpen ble arrangert samtidig, og både publikum og deltakere koste seg i finværet! Gratulerer til alle som var i ringen. Og denne gangen går det en spesielt stor gratulasjon til Aina Rønningen og Jippi som tok sitt første cert i FS3. Fullstendig resultatliste ligger i terminlisten.

03.04.2016

Tusen takk til Norsk Belgisk Fårehundklubb som arrangerte et flott stevne i Drammen Hundepark i går (2/4). Gratulerer til alle startende! Spesielt stor gratulasjon til Tina Hosen & Cindy og Eva Byrkjeland & Juba som begge tok sitt tredje cert i hhv FS3 og HTM3, og vi har dermed to nye Champions! Fullstendig resultatliste ligger i terminlisten.

15.03.2016

Søndag 13. mars ble årets første stevne arrangert i Drammen Hundepark. Hele 24 ekvipasjer stilte til start. Og her var det veldig mye bra å se. Både fra "gamle" gode travere og fra nye spennende ekvipasjer. TUSEN TAKK til alle som bido til at det ble en flott hundedag. Alle resultater er lagt inn i terminlisten

Etter stevnet var det Årsmøte. Velkommen til nye medlemmer i styret og kompetansegruppen, revisorer og valgkomite. Takk for at dere vil ha verv i NFF. Og tusen takk for alt godt arbeid til de som har takket for seg og gått ut av sine verv. Dere har alle gjort en uvurderlig innsats! 

05.01.2016

Godt nytt år! :) 
Norsk Freestyleforening søker flere medlemmer! Hvis ditt hjerte banker for freestyle og heelwork, ber vi deg støtte oss med ditt medlemsskap. :)

Foreningen drives på dugnad og vi er avhengig av at alle med hjerte for denne glade sporten bidrar på sin måte. Det koster å arrangere stevner: vi må kjøpe premier, sløyfer og dommergaver, og kanskje leie hall. Vi prøver også å gi litt økonomisk støtte til de som deltar i mesterskap. Betaler du ditt medlemsskap for 2016, tar du del i vårt fellesskap og bidrar til det økonomiske. Hvis du i tillegg har tid og ork til å bidra på andre måter, blir vi kjempeglade for det! Vi trenger folk som kan hjelpe til på stevner og vi trenger folk i ulike komiteer og styrer. Ta gjerne kontakt med en av oss i styret! :)

Les mer om hvordan du blir medlem HER.

23.11.2015

På stevnet i Drammen Hundepark ble det også delt ut priser til Årets Hunder 2015. Kåringen er basert på alle offisielle stevner i 2015. GRATULERER SÅ MYE!

22.11.2015

Lørdag 21. november var det Norges Mesterskap i Kreativ lydighet i Drammen Hundepark. I tillegg var det vanlig offisiell klasse 1 og 2 i begge grener. Det var rekordstor deltagelse med hele 29 ekvipasjer totalt! De gjeve Norgesmestertitlene gikk til Hanne Bache-Mathiesen Henriksen & Jacqueline i FS og Eva Byrkjeland & Juba i HTM. GRATULERER SÅ MYE!!

Det var veldig mye flott freestyle og heelwork å se i de andre klassene også. Gratulerer til alle som stilte til start. Vi gleder oss til å følge dere videre. :)

Alle resultater fra dagen er lagt inn i terminlisten.

Tusen takk til alle medhjelpere, og spesielt stor takk til stevneleder Vigdis Larsen for nok en strålende innsats! Tusen takk til de tre supre dommerne! Og vi var ekstra heldige som hadde fått svenske Frida Binette som hoveddommer denne gangen. 

18.11.2015

Vi har fått gjennomslag for vår søknad om mellomtitler i klasse 3 FS og HTM og søknad om å la dommere dømme og starte samme dag. Søknadene er behandlet i NKKs Sportshundkomite og vedtakene er som følger:

MELLOMTITLER I FS3 OG HTM3
Sportshundkomiteen vedtar innføring av Mellomtitler i Kreativ lydighet klasse 3 slik:

Heelwork to Music klasse 3 = HTMIII
Freestyle klasse 3 = FSIII

Tittelen tildeles hund som har tre 1. premier i hhv Heelwork to Music klasse 3 og Freestyle klasse 3 etter 1.1.2015 og gjøres gjeldende på lik linje med øvrige mellomtitler.

SØKNAD OM Å DØMME OG STARTE SAMME DAG
Sportshundkomiteen vedtar at prøveordningen som fremgår av prøveregelverket for Kreativ lydighet punkt 8.8, utvides frem til neste revidering av regelverket for Kreativ lydighet.

22.10.2015

Det vil dessverre ikke bli noen norsk deltagelse ved årets Nordiske Mesterskap i Finland 5.-6. desember. Av ulike grunner har alle aktuelle ekvipasjer takket nei til å delta. Siden vi er et lite miljø med få utøvere på høyt nok nivå blir det dessverre svært sårbart. Men vi håper på å komme sterkt tilbake neste år. Og ønsker Finland, Danmark og Sverige all mulig lykke til i desember!

07.09.2015

Det har vært stevne i både Kongsberg og Askim. TUSEN TAKK til Kongsberg Hundeklubb og Indre Østfold Hundeklubb for fine arrangement med god deltagelse!
I Kongsberg ble det delt ut et cert i både HTM og FS. Svenske Zandra Hamrèn & Exzi tok certet i HTM, og vår egen Hanne Bache-Mathiesen Henriksen & Jacqueline tok sitt tredje cert i FS og er med det den andre norske ekvipasje med FS Championat. GRATULERER! :)
I Askim kom det storfint besøk fra både Sverige og Finland. Og det ble delt ut to cert i både HTM og FS. Veldig gøy for det norske pulikumet å få se Kreativ lydighet fra noen av nordens aller beste utøvere! :) Gratulerer forøvrig til alle startende med flotte resultater! I Askim ble også Cecilies Hederspris delt ut for andre gang. I år gikk den til Astrid S. Pederesen & Lily. For utmerket samspill, glede og kontakt i ringen.

Resultater fra begge stevner er lagt inn i terminlisten.

15.06.2015

Kanaldansen ble tradisjonen tro avholdt søndag 14. juni,  i idylliske Sluseparken i Lunde, Telemark. Vakrere omgivelser, finere vær og bedre stemning kunne vi ikke bedt om. Gratulerer til alle med flotte resultater. Også denne gangen hadde vi fint besøk fra Sverige. Erika Johansson og Oggie tok cert i HTM og er med det ny norsk Champion i HTM. Gratulerer så mye!! :)  Resultater er lagt inn i terminlisten.

TUSEN TAKK til alle som bidro til at det ble en så bra og hyggelig dag!

30.05.2015

TUSEN TAKK til Bø og Sauherad Hundeklubb som arrangerte stevne i Bø dag. I godt samkvem med rallylydighet. Værgudene var ikke like blide denne gangen, men folk og hunder lot seg ikke affisere nevneverdig av det våte og kalde. Gratulerer til alle og enhver for gode prestasjoner. Ekstra hyggelig var det med svenske besøk. :) Og ekstra gratulasjon til de to som tok cert; Margareta Löfgren & Trubbel (HTM) og Hanne & Jacqueline (FS). Resultater er lagt inn i terminlisten.

Husk neste stevne i Lunde, Telemark 14. juni!

24.05.2015

I går var det stevne i Fredrikstad. TUSEN TAKK til Fredrikstad og Omegn Brukshundklubb for gjennomføring av et meget godt arrangement. Alt gikk på skinner! Og til og med værgudene var i godt humør. Strålende sol, fin musikk, blide mennesker, glade hunder, herlige kreative framføringer i ringen, flotte rosetter og premier - en dag kan nesten ikke bli mer fullkommen. :) Det ble delt ut TO fine cert i FS. GRATULERER til Hanne & Jacqueline og Marianne & Qatla! En historisk begivenhet fant også sted - i form av Norges første mannlige fører i ringen. Thomas Elisenberg & Renka debuterte i FS 1 og gikk hen og vant hele klassen. Til stor glede og jubel! :)  GRATULERER for øvrig til alle deltagere med flotte prestasjoner! Resultatlister er lagt inn i terminlisten.

Neste stevne er allerede om en uke (30. mai). I Bø i Telemark!

17.03.2015

Søndag 15. mars ble årets første stevne avholdt, og det ble en flott dag i Drammen Hundepark. Hele 19 ekvipasjer stilte til start. Det var flere dyktige debutanter. Mange gode "gamle" travere. Og ikke minst flere svært sjarmerende og lovende rekrutter. Dette lover bra for framtiden! GRATULERER til alle med flotte prestasjoner! Resultatliste er lagt inn i terminlisten.  

TUSEN TAKK til alle fantastiske hjelpere med stevneleder Vigdis Larsen i spissen, dyktige dommere og trivelig publikum! Og TUSEN TAKK til snille sponsorer av premier DIN BESTE VENN og ROYAL CANIN

16.03.2015

På årets første stevne ble det delt ut priser til Årets Hunder 2014. Kåringen er basert på alle norske offisielle stevner i 2014. GRATULERER SÅ MYE!! :)

23.12.2014

Søndag 14. desember ble det arrangert Norges Mesterskap i Kreativ lydighet i Drammen Hundepark. I tillegg var det vanlig offisiell klasse 1 og 2 i begge grener. Det var rekordstor deltagelse med hele 22 ekvipasjer totalt, noe som var ekstra gledelig. Norgesmestertitlene gikk velfortjent til Jessica Karlgren & Izi i HTM og Marianne Aas & Vikki i FS. GRATULERER SÅ MYE!!

NB! NKK har besluttet at NM i Kreativ lydighet likevel er å betrakte som en offisiell konkurranse og resultatene fra årets NM er dermed offisielle på lik linje med en vanlig klasse 3 konkurranse.

Det var mye flott freestyle og heelwork å se i de andre klassene også. Og opp til flere dyktige debutanter, noe som lover bra for framtiden. :)

Alle resultater fra dagen er lagt inn i terminlisten.

Tusen takk til alle medhjelpere, og spesielt takk til stevneleder Vigdis Larsen for strålende innsats! Tusen takk til de tre dommerne! Vi var ekstra heldige og hadde danske Emmy Marie Simonsen som hoveddommer denne gangen.  Og tusen takk til sponsor KREATIVHUND for mange flotte premiegaver! 

18.11.2014

Nordisk Mesterskap i Kreativ Lydighet er overstått. Og så mye flott freestyle og heelwork vi fikk se! Våre norske deltagere gjorde det strålende! Jessica Karlgren & Izi vant SØLV i HTM. Marianne Aas & Vikki tok en flott 5. plass i FS. Ine Rosland fikk en 14. plass i HTM og Anniken Jensen & Fargo tok en 13. plass i FS.
GRATULERER til alle med flotte prestasjoner! :)

Sverige vant lag GULL i HTM
Finland vant lag GULL i FS

NORDISK MESTER i HTM ble finske Katja Tamminen & Nevada (border collie)
NORDISK MESTER i FS ble svenske Kerstin Eklund & Miles (golden retriever)

Fullstendige resultatlister kan lastes ned HER

Og ikke minst; TUSEN TAKK til alle tapre funksjonærer som jobbet som helter gjennom hele helgen for å få arrangementet i havn. Dere er GODE SOM GULL!!

22.09.2014

I går 21/9 var det stevne i Askim. All honnør til Indre Østfold Hundeklubb som har jobbet så hardt og laget et så flott arrangement. Her var det høy service faktor! Ekstra heder for gjennomføring etter at initiativtaker og primus motor for stevnet, Cecilie Jonassen Hansen, nylig måtte gi tapt i kampen mot kreft. Miljøet vårt har mistet en fantastisk, fargerik, kreativ, raus og varm person. Og ekstra varme tanker går til hennes nærmeste og kjæreste. Hennes minne ble hedret med utdeling av Cecilie's Hederspris. Den gikk velfortjent til Hanne Bache-Mathiesen & Jacqueline "for utmerket samspill, glede og kontakt i ringen. Deres gode sportsånd og gjensidige respekt kan bidra til inspirasjon for andre." 
Gratulerer så mye til alle med flotte prestasjoner! Og ekstra stor gratulasjon til Tina Hosen & Cindy som tok sitt første cert i FS. Fullstendig resultatliste er lagt ut i terminlisten

07.09.2014

Nå er tiden inne for å søke om prøver/stevner for 2015. Det er stort behov for klubber som vil arrangere stevner i Kreativ lydighet. Oppfordre DIN klubb til å være arrangør i 2015, og tilby samtidig din hjelp med arrangementet. :) Uten arrangører - ingen stevner. Meld gjerne først inn aktuelle datoer til styret i NFF slik at de kan samkjøre litt, og vi unngår at det settes opp flere stevner på samme dag. Mer info om det å arrangere stevner finner du HER.   
Fristen for å søke om prøver i 2015 er 31. oktober 2014.

24.08.2014

Tusen takk til Kongsberg Hundeklubb for strålende arrangert stevne i dag! Imponerende presist lagt mellom et par voldsomme regnbyger. ;) Gratulerer til alle for herlige prestasjoner i ringen! Og aller størst gratulasjon i dag til Juba og Eva Byrkjeland som tok sitt første cert i HTM. Fullstendig resultatliste er lagt ut i terminlisten.   

10.08.2014

NKK har nå lagt ut revidert regelverk. Se mer under fanen Konkurranser og linken regelverk.

07.08.2014

Da er VM i Finland overstått. I HTM klarte Jessica Karlgren og Izi den fantastiske prestasjonen å ta SØLV. Nest best i verden! Waou! Det står det virkelig respekt av! GRATULERER!!! Ine Rosland og Merlin endte på 26. plass. Og i freestyle kom Marianne Ono Njøten & Qatla på 22. plass. Flott og hederlig innsats!
Våre gode nordiske naboer hadde også fantastiske resultater. Danske Anja Christiansen & Queeny tok gull i HTM. Sverige ble nr 2 i HTM lag og Danmark ble nr 3 i HTM lag. I freestyle var det Russland som tok seieren både i lag og individuelt. Finland ble nr. 2 i FS lag og Sverige ble nr 3 i FS lag. Fullstendige resultatlister finnes HER

02.08.2014

VM i Finland arrangeres 6-7. august. Det norske laget består av Jessica Karlgren & Izi (HTM), Ine Rosland & Merlin (HTM) og Marianne Ono Njøten & Qatla (FS). Vi ønsker de god tur, og all mulig LYKKE TIL! :)
Se startrekkefølgen HER. Ine & Merlin starter som nr. 2 på onsdag 6. og Jessica & Izi starter som nr. 10. Marianne & Qatla er ut som nr. 2 torsdag 7. (Marianne har fått seg et spenstig internasjonalt etternavn for anledningen ;).

17.06.2014

Søndag 15. juni var det igjen tid for Kanaldansen i Lunde, Telemark. Dette begynner å bli en  veldig hyggelig tradisjon. Og i år ble det også invitert til sosialt treff og grilling på lørdag kveld. Solguden var veldig raus i år, og mange hunder syntes nok det ble litt vel varmt. Men mange flotte prestasjoner ble det likevel. Og flinke rekrutter ligger å lurer i løypa. Gratulerer alle sammen! Det ble litt klabb og babb med plasseringene i FS1, men feilen er nå rettet opp. Alle resultater finnes i terminlisten.

TUUUSEN TAKK til alle som bidro til at det ble en flott dag! :)

13.06.2014

NKK v/Hovedstyret har godkjent forslaget til revidert regelverk. Det vil være gjeldende fra 01.07.2014 og vil bli lagt ut i sin helhet en av de nærmeste dagene. Blant de mest betydnigsfulle endringene kan nevnes at det vil bli innført mellomtitler i klasse 1 og klasse 2, det vil deles ut maks to cert i begge grener per stevne og i en prøveperiode på ett år vil dommere kunne dømme og starte på samme dag. 

Sammen med regelverket er det også utarbeidet en utøverveiledning som gir utfyllende kommentarer og forklaringer. 

29.05.2014

Moss og Omegn Hundeklubb arrangerte kombinert stevne med rally- og kreativ lydighet i dag. En strålende dag ble det. Og værgudene var rause med sol og varme. Tusen takk til dyktige arrangører for et godt gjennomført stevne! Alltid hyggelig med stevne sammen med rallyfolket. Og ikke minst gledelig å se så mye flott freestyle og heelwork. :) Resultater fra dagen HER.  

07.05.2014

I dag har det vært kveldsstevne på Ekeberg i Oslo. Vi kunne ha ønsket oss det litt varmere og tørrere, men bortsett fra det ble det en strålende kveld. TUSEN TAKK til Norsk Belgisk Fårehundklubb, avd Oslo og Akershus for et godt arrangert stevne! Og gratulerer til alle startende! Se resultatliste HER.  

16.03.2014 

Da er årets første stevne overstått. En hyggelig dag i Drammen Hundpark. TAKK til alle gode hjelpere, dommere og publikum. Gratulerer til alle startende med flotte resultater! Veldig gøy med mange svært flinke og lovende debutanter. Og en ekstra stor gratulasjon må gå til Anne Gry Øyeflaten & Udda som tok cert i HTM3 og med det blir Norges første Champion i Heelwork to Music!!! :)  Fullstendig resultatliste finnes HER.   

03.03.2014

Et hyggelig Årsmøte ble avholdt 2. mars og nytt styre ble valgt inn. Lykke til til det nye styret og til kompetansegruppe og redaktører! Hjertelig TAKK  for innsatsen til de som har fratrådt sine verv. :)

25.11.2013 

Sesongen er slutt for i år og på Dogs4All ble det også delt ut priser til Årets Hunder 2013. Kåringen er basert på alle norske offisielle stevner gjennom året. GRATULERER SÅ MYE!! :)

17.11.2013 

Da er NM på Dogs4All overstått. GRATULERER så mye til våre to nybakte Norgesmestere; i Freestyle Marianne Aas & Vikki og i HTM Eva Byrkjeland & Juba. Og gratulerer til resten av deltagerne også! :) Resultater her.

TUSEN TAKK til alle som hjalp til med arrangementet. Dere er uvurderelige! Og takk til våre eminente dommere; Karolina Pettersson, Carola Brusevold og Nina Haaland. Takk også til alle som hadde flotte oppvisninger! Og ikke minst til et herlig og mangetallig publikum!

12.11.2013 

Lørdag 16. november på Dogs4All kan barn og unge benytte muligheten til å lære mer om Kreativ lydighet. Gå til Hall E, ring 42. 

Søndag 17. november arrangeres NM i Kreativ lydighet på Dogs4All. Dessverre ikke så mange påmeldte, men desto mer eksklusivt. :) Det starter kl 11.00 i hall C, ring 44.

10.11.2013 

Gratulerer med fine prestasjoner til våre deltagere i Nordisk. Spesielt stor gratulasjon til Marianne Aas & Vikki som gikk til finalen i FS og endte på en flott 4. plass! :) 

31.10.2013 

Nordisk Mesterskap i Danmark går av stabelen lørdag og søndag (2.-3. november). Følg med på Live Streaming HERFreestylen starter kl 08.00 lørdag morgen. HTM ca kl 10.30 På søndagen går finalerundene, med start kl 09.00 Vi ønsker masse LYKKE TIL til Jessica Karlgren & Izi (HTM), Marianne Aas & Vikki (HTM og FS), Marianne O. Njøten & Qatla (FS), Eva Byrkjeland & Juba (HTM) og Ine Rosland & Merlin (HTM).

12.10.2013 

I dag er forslag til revidert regelverk sendt ut på høring til alle medlemmer i NFF. Nå venter vi spent på høringssvar.
Vi får feilmelding på noen adresser, så dersom du er medlem og ikke har mottatt mail kan du gi beskjed på e-post. Dersom du ikke er medlem, men gjerne vil ha innflytelse og stemmerett, så er det halv pris på medlemsskap ut året (dvs kr 75,-).

04.10.2013 

Det nærmer seg Nordisk Mesterskap i Danmark, 2. og 3. november. Ekvipasjene som skal representere Norge finnes under linken Landslag. Vi ønsker de lykke til i forberedelsene! :)

29.09.2013 

Da er OEC over for denne gang. Jessica/Izi og Anne Gry/Udda gjorde en fantastisk flott innsats, med hhv 13. og 20. plass. Av totalt 41 startende. Det er prestasjoner det virkelig står respekt av! GRATULERER SÅ MYE!!! :) 

23.09.2013 

Nå er det like før OEC (EM) i Nederland går av stabelen. 28. og 29. september braker det løs. 90 konkurrerende fra 15 ulike land skal vise sine program i løpet av disse to dagene! Fra Norge sender vi en liten, men eksklusiv delegasjon. Jessica Karlgren & Izi og Anne Gry Øyeflaten & Udda skal begge delta i Heelwork to Music (på lørdagen). Vi ønsker de GOD TUR og all mulig LYKKE TIL!!! Dette blir så spennende! :-))

Til alt hell for oss som sitter hjemme så blir det direkte overføring fra OEC via nettet. Følg denne linken: http://www.omroplive.nl/tv  Den 28. og 29. september vil det finnes en knapp som heter DOGDANCE på denne hjemmesiden. Trykk på knappen for å følge konkurransen live.

21.09.2013 

Årets siste offisielle stevne ble avholdt i Askim i dag. Indre Østfold Hundeklubb sto for et kombinert stevne med rally lydighet og kreativ lydighet. Og den jobben fikset de fantastisk bra. Masse flinke, blide, hyggelige folk og hunder som lagde god stemning rundt ringene. TUSEN TAKK for et flott stevne! HER ligger resultater fra dagen. Gratulerer masse til alle! 

15.09.2013 

I går var det stevne i Ullensaker. Nærmere bestemt Borgen på Kløfta. Borgen IL stilte sin flotte gressmatte til disposisjon, og det var helt supre forhold. Ikke så veldig mange som startet dessverre, men de som var der hadde en strålende dag. TUSEN TAKK til alle fantastiske medhjelpere som stilte så velvillig opp. Dugnadsånden var helt på topp! :-) Gratulerer til alle startende, og spesielt til Jessica Karlgren & Izi som fikk sitt cert nr. 2 med sitt flotte klasse 3 program i HTM. Resultater fra dagen finnes HER

 09.09.2013

Norske Talenter 2014 er på jakt etter talentfulle hunder og eiere i alle aldre. Søknadsskjema du HER
I fjor deltok Jessica & Sussi :)    

25.08.2013 

I dag har det vært stevne i Kongsberg. En fantastisk flott dag i strålende sol, supre omgivelser, og bare hyggelige mennesker og hunder. TUSEN TAKK til Kongsberg Hundeklubb og det flinke funksjonærteamet, for et strålende arrangert stevne! :) Dagens resultater finnes HER. Gratulerer til alle!

19.08.2013 

Ta opp kampen om å bli Årets Hund, klasse 1, 2 og 3. Det er fortsatt tre offisielle stevner igjen i år. Se terminlisten. Det er altså bare å melde på og plutselig er det DU som får den gjeve tittelen Årets Hund!
:-) 

30.07.2013 

Da er sommercampen på Finnskogen overstått. Tre flotte dager med to meget dyktige instruktører; Richard Curtis og Karolina Pettersson. TUSEN TAKK til alle som har jobbet hardt både før og under helgen, spesielt da kurskomiteen v/ Christine Justnæs og Tone M. Langfjæran. Og til fredagens stevneleder Anja M. Schüller. Link til resultater fra konkurransen 26/7 finnes i terminlisten.

08.07.2013 

I helgen (6. og 7. juli) ble det for aller første gang avholdt stevner i Kreativ lydighet i Trondheim. TUSEN TAKK til alle som bidro til at arrangementet kunne gå som planlagt. Og GRATULERER til norske og svenske deltagere med flotte resultater. Resultatlister for begge dager finnes i terminlisten.

23.06.2013 

Det ble et veldig flott, og litt vått, stevne i Lunde i dag. I idylliske omgivelser ved kanalen. GRATULERER til alle med herlige prestasjoner. Resultater finnes i terminlisten.

TUSEN TAKK til alle som hjalp til! Og TUSEN TAKK til de som sponset oss med så mye fine premier: Royal Canin, Pets Best Down Town, Gullfisken Bø, Herkules Zoo, ZoologenMX sport og Animal Care. 

18.05.2013 

Resultater og bilder fra stevnet i Moss 9. mai. Tusen takk til Moss og Omegn Hundeklubb for flott arrangert stevne! :) 

10.04.2013 

Vi har fått to nye dommere i Kreativ lydighet! Tone Langfjæran og Tina Hosen har nå fått sin autorisasjon fra NKK. Gratulerer! :) 

18.03.2013 

Da er stevnet i Drammen Hundepark vel overstått. TUSEN TAKK til dommere, medhjelpere, publikum og startende for at dere gjorde dagen så hyggelig og fin! :) Gratulerer til alle startende med flotte resultater. Mange flinke debutanter og rekrutter lover godt for framtiden! Fullstendig resultatliste finnes HER.

Vi må også takke snille sponsorer for masse flotte premier; Zoologen as og Herkules Zoo.

Sist, men ikke minst, ble det delt ut priser til ÅRETS HUNDER i 2012. Kåringen er basert på resultater fra kun norske offisielle stevner.
ÅRETS HUND 2012 i Freestyle:  Scott & Anniken Jensen
ÅRETS HUND 2012 i Heelwork to Music: Merlin & Ine Rosland
ÅRETS HUND 2012 i Freestyle kl 2: Vikki & Marianne Aas 
ÅRETS HUND 2012 i Freestyle kl 1: Jippi & Aina Rønningen
ÅRETS HUND 2012 i Heelwork to Music kl 1: Vikki & Marianne Aas

GRATULERER SÅ MYE!!! :)

10.03.2013 

Årsmøtet ble avholdt 3. mars og nytt styre er valgt inn. Lykke til til det nye styret og til nye komitemedlemmer! Og TUSEN TAKK for innsatsen til alle som har gått ut av styret og andre verv. :) 

14.01.2013 

Marianne Aas & Vikki har blitt Norges første Freestylechampion! En meget dyktig ekvipasje, som har oppnådd mange flotte resultater det siste året. GRATULERER! 
Telemarksstevnet var det mange andre flotte prestasjoner også. Spesielt hyggelig med nye fjes og labber i ringen. Det lover godt for rekrutteringen! Resultater er lagt inn i Terminlisten.

TUSEN TAKK til Bø og Sauherad Hundeklubb og Norsk Schipperke Klubb for at de ville arrangere stevne i Kreativ lydighet! Et flott arrangement! :) 

06.01.2013 

Bor du i Osloområdet og er interessert i å være med på fellestreninger i oppvarmet innendørshall på Lahaugmoen/Gjelleråsen? Onsdager fra kl 18.00 - 20.00. De som deltar går sammen om leiekostnadene. Ta kontakt med Christine Justnæs om du er interessert.

19.12.2012 

Nordisk Mesterskap er vel overstått, og for Norges vedkommende gikk det riktig så godt. Det norske laget i freestyle tok BRONSE i lagkonkurransen. Alle på laget gjorde en fantastisk flott prestasjon! I HTM hadde vi ikke noe lag, men både Marianne og Ine viste fram flott heelwork.  Marianne Aas & Vikki og Annette Eggen & Enja gikk begge videre til den individuelle finalen i freestyle, og endte opp på hhv 4. og 8. plass! GRATULERER ALLE SAMMEN! Vi er stolte over å ha så flotte ambasadører for norsk kreativ lydighet!  

Resultatlister fra Heelwork: Innledende runde og Finalen 
Resultatlister fra Freestyle:  Innledende runde og Finalen

Filmer fra hele helgen finnes HER.

Stor takk til Svenska Kennelklubben for et flott arrangement! :)

11.12.2012 

Det nærmer seg Nordisk Mesterskap i Freestyle og Heelwork to Music. Det vil finne sted på Stockholm Hundmässa 15.-16. desember. Hvem som skal representere Norge kan du se HER. Vi ønsker de alle masse LYKKE TIL i mesterskapet!

NB! Til glede for alle som sitter hjemme; det vil bli Live sendinger både lørdag og søndag. :)
Lørdag: HTM kl kl 09.00, FS kl 12.00 
Søndag: Finale HTM kl 09.30, Finale FS kl 12.45

26.11.2012 

Da er historiens første Norgesmesterskap i Kreativ lydighet avholdt. Og det ble en flott dag på Dogs4All. Sporten er fortsatt ung i Norge så det var ikke veldig mange deltagere, men de var desto mer eksklusive. :) Det var en god atmosfære rundt ringen. Bra med publikum. Et dyktig funksjonærteam. Strålende dommere. Og snille sponsorer.

Norgesmester i Freestyle ble: Anniken Jensen & Scott
Norgesmester i Heelwork to Music ble: Anette Andresen & Pippi 

GRATULERER SÅÅ MYE!! Gratulerer også til alle de andre deltagerne for flotte prestasjoner! :)
Fullstendig resultatliste finnes HER.

Se bilder!

Dommer Emmy Simonsen har skrevet noen fine rapporter fra dagen:
http://dogdancingdagbog.wordpress.com/2012/11/26/dommer-i-norge/

http://eurohtm.wordpress.com/2012/11/25/the-norwegian-championship/

http://dogsportmag.eu/2012/11/26/emmy-at-the-dogs4all-judging-the-norwegian-championship

19.11.2012 

25. november avholdes det aller første Norgesmesterskapet i Kreativ lydighet. Stedet er Dogs4All på Lillestrøm. Vi starter opp kl 11.00 i Hall E, ring 38. Kom å se! :) 

10.10.2012 

Det er på tide å søke seg inn i landslagstroppen for 2013. Søknadsfrist er 1. november.

Har du lyst på jobben som landslagsleder? Den kan du også søke på innen 1. november.

Les mer HER.

08.10.2012 

OEC i Praha er vel overstått. Norge endte med å delta med kun to ekvipasjer. Marianne & Vikki og Tina & Cindy gjorde alle fire en flott innsats! De endte på hhv 30. plass og 42. plass.

Resultater HTM
Lag: 1. Russland, 2. Danmark, 3. Belgia.
Individuelt: 1. Anja Christiansen & Queeny, Danmark - 2. Pollina I'llina & Shteffi, Russland - 3. Galina Chogovadze & Sun Light Spot.

Resultater FS
Lag: 1. Tsjekkia, 2. Rusland, 3. Belgia
Individuelt: 1. Yvonne Beline & Alice, Sveits - 2. Galina Chogovadze & Moja Nadezhda Rolly Royce, Russland - 3. Elke Boxoen & Puma, Belgia.

Øvrige resultater kan leses her: http://oec2012.wordpress.com/

18.09.2012 

Da er årets siste ordinære stevne avholdt. Det skjedde i idylliske omgivelser i Lunde, Telemark, 16 sept. Og for en avslutning det ble! For aller første gang ble det delt ut cert til norske ekvipasjer. STORE gratulasjoner til Marianne Aas & Vikki og Anniken Jensen & Scott. Fullstendig resultatliste finnes i terminlisten.

Nå er det EM/OEC i Praha som straks står for tur (29.-30. sept), deretter er det Norges Mesterskap (25. nov) og til slutt avsluttes året med Nordisk Mesterskap i Stockholm (15.-16. des). Her er det altså fortsatt masse å glede seg til! 

30.07.2012 

NKK inviterer til Norges første Norgesmesterskap i Kreativ lydighet. Det skjer på Dogs4All (Lillestrøm) 25. november. NFF er teknisk arrangør. Mesterskapet er åpent for alle, uansett klasse. Les mer på NKKs hjemmesider.

20.07.2012 

Følgende ekvipasjer er tatt ut til å representere Norge i EM (OEC) i Praha 29.-30. september:
Marianne Aas & Vikki (Australian sheperd)
Tina Hosen & Cindy (Beagle)
Aina Rønningen & Jippi (Parson russel terrier)

LYKKE TIL! :-)
Les mer om landslaget i landslagsbloggen.

02.07.2012 

I juni har det vært avholdt hele fire stevner i Kreativ lydighet. Og det har jammen vært mye flott freestyle og heelwork å se, under varierende vær og føreforhold. Hele fem ekvipasjer har i løpet av sommeren klart å få opprykk til Freestyle klasse 3. Gratulerer til Marianne Aas & Vikki, Annette Eggen & Enja, Annikken Jensen & Scott, Tina Hosen & Cindy og Aina Rønningen & Jippi. Vi har også fått vår første ekvipasje med opprykk til  HTM klasse 3. Gratulerer så mye til Carola Brusevold & Felix. På toppen av det hele tok danske Johanna Allanach & Soda et cert i Sandefjord og er med det den andre ekvipasjen med tittelen Norsk Freestyle Champion, og den aller første som kan smykke seg med tittelen Nordisk Freestyle Champion. Gratulerer!!! 
  
Tusen takk til Norsk Belgisk Fårehundklubb, Moss og Omegn Hundeklubb og Sandefjord Hundeklubb for å ha arrangert stevner. Vi trenger flere klubber som følger deres eksempel. :-)

31.05.2012 

Fine bilder fra stevnet på Tretten er lagt inn i Galleriet. Gratulerer til Annette Eggen & Enja som fikk 1. premie i FS2. Og gratulerer til Anette Andresen som fikk 1. premie i HTM1. :-) 

20.05.2012 

Da er VM i Østrike over for denne gang. Marianne Aas & Vikki endte på en 13. plass og Jessica Karlgren & Sussi kom på 29. plass. Tina Hosen & Cindy måtte dessverre trekke seg pga sykdom. Det var 41 startende med i Freestyle og de 10 beste gikk videre til finalerunde. GRATULERER til Team Norway for en strålende innsats!! Norges aller første deltagelse i et VM!   

Franske Thierry Thomas & Ubac ble verdensmester individuelt i både FS og HTM (respekt!).
Finland tok laggull i HTM og Tsjekkoslovakia tok laggull i FS.
Øvrige resultater kan leses på EuroHTM  

17.04.2012 

Anniken Jensen inviterer til treningskonkurranse i Moss ( Moss og Omegn Hundeklubb sin treningsplass på Kambo ) Lørdag 28. April klokken 12.00. Denne dagen kan man trene på å delta i konkurranser. Man kan trene hele program eller man kan trene på å gå inn i ringen, - belønne å gå ut igjen, e.l. Det er bare DU som vet hva du trenger å trene på i forhold til å konkurrere. ALLE må være med å hjelpe til å jobbe , bl.a. med å sette opp ringen og eventuelt telt til dommer og musikkanlegg. Påmelding vil skje inne i klubbhytta slik at vi kan lage en startrekkefølge. Det blir ingen premier, - ei heller poeng fra dommere. Man kan gå inn i ringen flere ganger hver, men ikke bruke mer enn 4 minutter hver pr start. Antall ganger man får gå inn i ringen avhenger av antall deltagere. Meld ifra til Anniken Jensen på e-post om du vil være med. Det blir åpen kiosk på klubbhytta!

31.03.2012 

Følgende ekvipasjer er tatt ut til å representere Norge i VM i Østrike 18.-20. mai:
Marianne Aas & Vikki (Australian sheperd)
Jessica Karlgren & Sussi (Cavalier King Charles spaniel) 
Tina Kjerpeseth Hosen & Cindy (Beagle)

Vi gratulerer! Og ønsker alle tre lykke til i oppkjøringen mot VM. :-)  

18.03.2012 

Det ble en flott dag i Drammen Hundepark, med mye fin og kreativ lydighet. Gratulerer alle sammen! Særlig gøy er det at nye fjes dukker opp og gjør det så bra! Det lover godt for sporten :) Spesielt stor gratulasjon til Tina Hosen & Cindy som vant FS1 (med opprykksnapp), Marianne Aas og Vikki som vant FS2 (med opprykksnapp), og til Jessica Karlgren og Sussi som fikk opprykk til klasse 2 i HTM. Alle resultater ligger i Terminlisten.

TAKK til dommere Anniken Jensen og Anja M Schüller, og TAKK til alle gode hjelpere. Dere er helt uvurderlige! :-)

10.03.2012 

Marianne Aas & Vikki ble nr. 7 i dagens internasjonale freestylekonkurranse på Crufts. En fantastisk flott prestasjon!! GRATULERER SÅ MYE! Gjett om vi er stolte! :-) Franske Thierry Thomas vant nok en gang, foran skotske Heather Smith som nr 2 og tsjekkiske Vanda Gregorova som nr. 3. Konkurransen i sin helhet kan sees HER.  Marianne har startnr. 2

01.03.2012 

Årsmøtet er avholdt og nytt styre er valgt inn. Lykke til til det nye styret og til nye komitemedlemmer! Og TAKK for innsatsen til alle som har gått ut av styret og andre verv. :) 

23.02.2012 

Marianne Aas og Vikki skal representere Norge i den internasjonale konkurransen på Crufts 10. mars! Det er første gang Norge stiller med en ekvipasje her. Gjett om vi gleder oss! Her er startrekkefølgen. Det blir direkte oversendt web-TV fra hele helgen. Om du vil se mye bra freestyle og heelwork to music er det altså bare å sette av tid til å benke seg foran pc'n. :)

30.11.2011 

Da er Nordisk Mesterskap 2011 vel overstått. Og det ble litt av en helg, med fantastisk mye flott Freestyle og HTM.
Danmark tok gull i lag HTM (for tredje år på rad!).
Finland tok gull i lag Freestyle.
Danske Anja Christiansen & Queeny ble Nordisk Mester i Heelwork to Music.
Finske Sini Eriksson & Sonic ble Nordisk Mester i Freestyle.

De norske deltagerne har all grunn til å være stolte av sine prestasjoner! Særlig tatt i betraktning at dette var Norges aller første deltagelse i et Mesterskap, og at de fleste har svært få starter på sitt repertoar. En imponerende innsats av alle! Marianne Aas & Vikki ble Norges beste i FS og endte opp på en fantastisk 5. plass i den individuelle finalen. Jessica Karlgren og Sussi ble Norges beste i HTM og endte opp på en flott 10. plass i den innledende runden.  

GRATULERER alle sammen! :)
Detaljerte resultater fra begge dager kan leses HER.
Bilder kan sees i Bildegalleriet.

TUSEN TAKK til alle som gjorde helgen til en flott begivenhet; alle utøvere, lagledere, dommere, publikum og ikke minst til alle gode hjelpere som jobbet så hardt for at alt skulle fungere på best mulig måte.

20.10.2011 

I helgen arrangerer Danmark det aller første EM i freestyle og heelwork to music. Hele 80 ekvipasjer fra 13 ulike land skal delta! Vi ønsker alle deltagere og arrangører LYKKE TIL! Og ikke minst må vi ønske lykke til til vår egen Anja M. Schüller som har fått æren av å være en av tre dommere under mesterskapet. :-)    

22.09.2011 

Indre Østfold Hundeklubb arrangerte årets siste konkurranse, i Askim 18. september. Værgudene var ikke helt greie denne gangen heller, men det ble likevel et flott stevne med bra deltagelse. For første gang var det en norsk ekvipasje som startet i klasse 3 (Jessica Karlgren & Sussi) og vi fikk se to flotte program i 6+ (mer enn 6 ben i ringen). Stor gratulasjon til Eva Byrkjeland & Lilly som vant FS1 og til Ine Rosland & Merlin som vant HTM1 og til alle andre som deltok og viste flott kreativ lydighet. Resultater finnes HER.

04.09.2011 

ENDELIG har vi fått klarsignal til å frigi uttakskriteriene til Nordisk Mesterskap i FS/HTM som skal foregå på Dogs4All i Lillestrøm 26.-27. november 2011. Du finner de HER.

28.08.2011 

Værgudene var definitivt ikke med oss på stevnet i Ås 27. august. Det så bokstavelig talt temmelig mørkt ut en stund. Rett før start ble det plutselig helt svart og lyn, torden, vind og regn gjorde at vi et øyeblikk trodde vi måtte avlyse hele konkurransen. Etter kontakt med de ferskeste værprognosene og en rask brainstorming var dog det verste tordenværet over og sporty deltagere og arrangører hev seg ut i regnet. Det skal jammen mer til for å stoppe kreative hundefolk! Den ene regndansen etter den andre ble fullført i fantastisk stil. Bøttende regn og dyvåt, sølete gressplen hindret ikke innsatsen og både hunder og førere fikk rullet seg i søla. "The show must go on! Det ble altså en særdeles våt men likevel så hyggelig dag. Vi så aldri annet enn blide og glade folk og hunder. Og til og med publikum holdt tappert ut ringside. TAKK til alle som var tilstede!
GRATULERER til Annete Andresen & Dolly som vant FS1 med sitt flotte "cowboy"show. Og GRATULERER til Merete Kristensen og Mia som vant HTM1 til jodlende Sound of Music rytmer. Gratulerer også til alle andre for flotte kreative gjennomførelser.
Resultatliste er lagt ut HER. Videoer av ekvipasjene finnes HER.

16.08.2011 

Det blir konkurransetrening/trening i Ås (ved Tårnbygningen på UMB) lørdag 20. august kl 14.00
Vil du være med så gi beskjed til Anette Andresen på tlf: 996 13 405. Alle er velkommen! Og det blir en fin oppkjøring til stevnet lørdag 27. august. (Treningen avlyses ved regn.) 

09.07.2011 

Moss og Omegn Hundeklubb arrangerte stevne i Kreativ lydighet den 3. juli på Kambo i Moss. Det var hele syv startende i FS klasse 1, to startende i FS2 og to startende i HTM1. I tillegg var det også rekruttklasse. Gratulerer til alle startende og til arrangør for et godt gjennomført stevne. Spesielt stor gratulasjon til debutant og vinner av FS1 Ida Asbjørnslett & Tanja og til Anniken Jensen & Scott som fikk sin andre 1. premie i FS1 og dermed opprykk til FS2. Resultatliste finnes HER.

21.06.2011 

Sandefjord Hundeklubb arrangerte Sandefjord Hundefestival 18. og 19. juni. Både agility, "vanlig" lydighet, rally lydighet og kreativ lydighet var samlet på samme sted. Et flott gjennomført arrangement ble det! I Kreativ lydighet var det ikke så mange startende, men vi fikk til gjengjeld se ekvipasjer i både FS1, FS2, FS3 og HTM1. I FS3 hadde vi gleden av å dele ut Norges første cert i freestyle! Det gikk til svenske Sabine Åström og hennes golden retriever Wilma (som er oppdrettet i Sandefjord ;). GRATULERER så mye! Stor gratulasjon også til Jessica Karlgren som fikk 1. premie i FS2 begge dager og dermed opprykk til klasse 3. :) 
Resultater er lagt inn HER. Bilder finnes HER.

13.06.2011 

Til tross for mye nedbør, torden, flom, stengte veier og noe frafall, ble det i pinsehelgen avholdt konkurranse på Stavsplassen i Tretten, i regi av Norsk Belgisk Fårehundklubb. GRATULERER til Marianne Ono Njøten og Max som vant FS1 og fikk sitt 2. opprykksnapp. Resultatliste finnes HER.

03.06.2011 

Det nye regelverket er nå lagt ut. Se HER

02.06.2011 

Hovedstyret i NKK har nå godkjent forslaget til revidert regelverk. Den største endringen er muligheten til å oppnå championat i både FS og HTM. Vi har også fått godkjent betegnelsen Kreativ lydighet som en samlebetegnelse på de to grenene (FS og HTM). Regelverket vil bli lagt ut på NKKs hjemmesider i løpet av kort tid. 

20.03.2011 

Da er årets første konkurranse over. GRATULERER til Anniken Jensen og Fargo som vant FS1
og til Anja M. Schüller og Frekja som vant HTM1. Begge med 1. premier og opprykksnapp.
Gratulerer også til alle de andre flinke og lovende ekvipasjene. :) 
Og takk for god support og støtte fra et livlig og entusiastisk publikum!
Resultatliste finnes HER. Og bilder finnes HER.

Videoer av alle ekvipasjer legges ut her: http://www.youtube.com/user/NorskFreestyle#p/u

16.03.2011:  Konkurransen søndag 20. mars starter ca kl 11.30.
Det er fire startende i Freestyle klasse 1 og en startende i Heelwork to Music klasse 1
Rekrutter har anledning til å melde seg på på stedet. (kr 50,- i startkontingent)
 
Sted er Stall Svartedal i Vestby (Akershus).

Veibeskrivelse: Fra Oslo: Kjør E6 sørover og ta av mot Vestby syd/Hvitsten.
Ta til høyre i rundkjøringen rett etter avkjørselen (mot Vestby kirke) og
kjør Erikstadveien i ca 3 km, da står det et skilt til Svartedal, på venstre
side av veien (OBS! skiltet kommer litt brått på). Kjør skogsveien helt til
ende og parker utenfor ridehuset.

For eksakt veibeskrivelse: søk på Google Maps http://maps.google.no.
Skriv inn Stall Svartedal eller Vestby Hesteklubb i søkefeltet.

Velkommen! 

15.03.2011:  Se vinnerprogrammet til Richard Curtis i den internasjonale konkurransen på Crufts 12. mars. 
 
12.12.2010:  Gratulerer til Nordiske Mestere i Freestyle, Frida Binette og Poppy!
Og gratulerer til Nordiske Mestere i Heelwork to Music, Anja Christiansen og Las!